Cum funcționează plăcile inteligente fără contact?

Sistemele cartele inteligente fără contact sunt strâns legate de sistemele de carduri inteligente de contact. Ca și sistemele de carduri inteligente de contact, informațiile sunt stocate pe un cip încorporat în cartelă inteligentă fără contact. Cu toate acestea, spre deosebire de cardul inteligent de contact, energia furnizată cardului, precum și datele schimbate între card și cititor sunt realizate fără utilizarea contactelor, utilizând câmpuri magnetice sau electromagnetice atât pentru alimentarea cardului, cât și pentru schimbul de date cu cititorul.

Cartelă inteligentă fără contacte conține o antenă încorporată în carcasa din plastic a cardului (sau într-o cheie fob, ceas sau alt document). Când cardul este introdus în câmpul electromagnetic al cititorului, cipul din card este pornit. Odată ce cipul este pornit, se inițiază și se stabilește un protocol de comunicație fără fir între card și cititor pentru transferul de date.

Următoarele patru funcții descriu la un nivel înalt succesiunea evenimentelor care se întâmplă atunci când o carte inteligentă fără contact este adusă lângă un cititor de carduri:

Transferul de energie către card pentru alimentarea circuitului integrat (chip)

Transfer de semnal de ceas

Transferul de date pe cartelă inteligentă fără contact

Transferul de date de pe cardul inteligent fără contact

Prin urmare, odată ce cardul este adus în raza unui câmp electromagnetic cu frecvența necesară, cardul va fi alimentat, pregătit să comunice cu cititorul. Deoarece cartelele inteligente contactate descrise în acest FAQ se bazează pe standardul ISO / IEC 14443, această frecvență este de 13,56 MHz, iar un cititor care respectă standardul ar avea un câmp de activare de aproximativ 4 inci (aproximativ 10 centimetri). Cu alte cuvinte, cardul trebuie să se afle la mai puțin de 10 centimetri de cititor pentru a fi eficient alimentat; cu toate acestea, intervalul efectiv de comunicații pentru citirea cardului va depinde de o serie de factori precum puterea cititorului, antena cititorului și antena cardului.