CUM SE UTILIZEAZĂ TEHNOLOGIA RFID: TIPURI DE TEHNOLOGIE RFID

Înainte de a angaja un consultant sau de a încerca să implementați RFID pe cont propriu, aveți nevoie de câteva cunoștințe de bază despre tehnologie.

Etichete RFID

Etichetele RFID sunt disponibile în trei configurații:

Etichetele pasive nu au nici o sursă internă de energie, ci consumă energie de la cititor. Acestea sunt, de obicei, cele mai ieftine etichete și sunt adesea de unică folosință.

Etichetele active conțin o baterie utilizată pentru transmisie și sunt, de obicei, mai scumpe, dar pot fi reutilizate adesea.

Semi-pasiv, un hibrid de pasiv și activ, utilizează o baterie pentru a funcționa chipul RFID, dar comunică folosind puterea cititorului.

Frecvențe FID

Etichetele RFID sunt, de asemenea, disponibile în diverse frecvențe. Acestea includ frecvența joasă (LF), frecvența înaltă (HF), frecvența ultra-înaltă (UHF) și banda ultra-largă (UWB). În mod obișnuit, frecvențele mai mari oferă mai multă lățime de bandă și schimb de date și o gamă mai mare de comunicații, spune Thompson. Probabil, veți avea nevoie de UHF, "frecvența lanțului de aprovizionare", mandatată de Wal-Mart, DoD și Sam's Club.

Kituri de inițiere RFID

Atât de complexă ar putea suna RFID, "nu este vrăjitorie", spune Thompson. Nu este la fel de scump cum au fost acum câțiva ani când Wal-Mart a mandatat RFID de la 100 de furnizori mai mari ai săi. Unii furnizori s-au oprit inițial, estimând până la 1 milion de dolari pentru noile sisteme RFID, însă vânzătorii de tehnologie au răspuns rapid cu aplicații ușor de implementat și cu costuri reduse și cu aplicații "slap-and-ship" care le-au permis întreprinderilor mici experimentați cu RFID și încercați o aplicație la un moment dat.

"Mulți furnizori de echipamente RFID vor pune la dispoziție kituri de pornire de până la 2.500 de dolari, inclusiv un cititor și câteva etichete", spune Thompson. "Pentru 25.000 de dolari, mulți implementatori vor oferi un fel de evaluare expresă a rentabilității investiției sau o implementare concentrată, inclusiv unul sau doi cititori, unele etichete, instalare și suport."

Cel mai bun tip de proiect pentru care o întreprindere mică poate începe este unul mic, limitat la o singură aplicație (cum ar fi urmărirea activelor) și într-o "buclă închisă", ceea ce înseamnă că în interiorul celor patru pereți ai proprietății. Întreprinderile pot întotdeauna să extindă aplicațiile sau tipurile de produse urmărite, iar datele să poată fi integrate în sistemele computerizate ale întreprinderii, dar este important să stăpânești tehnologia la scară mică înainte de a încerca o întreprindere mai mare, spun experții.