Londra lansează prima schemă de plăți fără contact la nivel mondial pentru artiștii de pe străzi

Iată un accident al societății fără numerar pe care probabil nu v-ați gândit-o înainte: umilul interpret de stradă. La urma urmei, dacă mai mulți dintre noi ne plătesc cu smartphone-uri și carduri fără contacte, cum putem oferi schimbări libere muzicienilor în metrou? Londra are o singură soluție: o nouă schemă care antrenează artiștii interpreți sau executanți cu terminale de plată fără contact.

Proiectul a fost lansat în acest weekend de către primarul orașului, Sadiq Khan, și este o colaborare cu Busk In London (un organism profesional pentru autoberi) și firma de plăți suedeză iZettle (cumpărată în această lună de PayPal pentru 2,2 miliarde de dolari). Unii câțiva artiști au testat cititorii fără contact ai iZettle pe străzi în ultimele săptămâni, iar acum Khan spune că schema va fi lansată în cele 32 de cartiere din Londra.

Charlotte Campbell, un interpret de stradă cu normă întreagă, care a făcut parte din proces, a declarat pentru BBC News că noua tehnologie "a avut un impact semnificativ asupra contribuțiilor", a declarat Campbell: "Mai mulți oameni decât oricând dau în cinste în timp ce cânt, adesea, atunci când o persoană face, o alta urmează. "

Cititorii trebuie să fie conectați la un smartphone sau tabletă și să accepte plăți cu sume fixe (stabilite de un anumit interpret). Lucrează cu cartele fără contact, telefoane și chiar cu smartwatch-uri. Nu există încă detalii cu privire la numărul de cititori care vor fi furnizați interpreților de stradă din Londra sau dacă vor trebui să plătească pentru cititorii înșiși.

Cu toate că indivizii uneori își înființează propriile sisteme de plăți fără contact (și în China, nu este neobișnuit să vezi utilizatorii străzii și cerșetorii să utilizeze coduri QR pentru a solicita sfaturi mobile), aceasta pare a fi prima schemă de acest gen, condusă de o autoritate locală.

"Busking îi ajută pe artiștii în devenire să-și îmbunătățească talentul și le oferă șansa de a juca în fața unui număr imens de oameni", a spus Khan într-o declarație de presă. "Sunt încântat că iZettle a ales Londra să lanseze această schemă inovatoare - permițând artiștilor să accepte donații prin plată cu card, precum și bani în numerar. Acum, mai mulți londonezi vor putea să-și arate sprijinul față de artiștii stradali strălucitori și talentați ai capitalei.

Deși artiștii de pe stradă se vor putea adapta la această schimbare, merită să ne gândim și la cei care nu vor, ca și cei fără adăpost. Experții spun că, dacă monedele și notele vor dispărea de pe străzile orașului, va fi încă o altă barieră care îi ține pe cei dezavantajați din societate. Dacă nu aveți un cont bancar sau acces la internet, cum ar trebui să trăiți într-o lume fără bani? Aceasta este o întrebare pe care încă nu trebuie să o răspundem.