Prezentare generală a cartelei inteligente - cititor de carduri inteligente

O cartelă inteligentă, de obicei un tip de card cip, este o cartelă de plastic care conține un chip de calculator încorporat - fie un tip de memorie sau microprocesor - care stochează și tranzacționează date. Aceste date sunt, de obicei, asociate fie cu valoare, fie cu informații sau cu ambele, și sunt stocate și procesate în chipul cardului. Datele cardului sunt tranzacționate printr-un cititor care face parte dintr-un sistem de calcul. Sistemele care sunt îmbunătățite cu carduri inteligente sunt utilizate astăzi în cadrul mai multor aplicații-cheie, printre care se numără asistența medicală, serviciile bancare, divertismentul și transportul. Toate aplicațiile pot beneficia de caracteristicile adăugate și de securitatea oferite de cartelele inteligente. Potrivit Eurosmart, transferurile de carduri inteligente la nivel mondial vor crește cu 10% în 2010 la 5.455 miliarde de carduri. Piețele care au fost utilizate în mod tradițional de alte tehnologii de citire automată a cărților, cum ar fi codul de bare și banda magnetică, convertesc la carduri inteligente, pe măsură ce randamentul calculat al investiției este revizuit de către fiecare emitent al cardurilor an după an.

Aplicații

Prima dată introdusă în Europa cu aproape trei decenii în urmă, cardurile inteligente au debutat ca instrument de valoare stocată pentru telefoanele mobile pentru a reduce furtul. Pe măsură ce cardurile inteligente și alte carduri bazate pe chip au avansat, oamenii au găsit noi modalități de a le utiliza, inclusiv cardurile de debit pentru achiziții de credite și păstrarea înregistrărilor în locul hârtiei.

În SUA, consumatorii au folosit cărți cu cip pentru orice, de la vizitarea bibliotecilor până la cumpărarea de produse alimentare pentru a viziona filme, integrându-le ferm în viața de zi cu zi. Mai multe state americane au programe de carduri cu cip în curs de desfășurare pentru aplicații guvernamentale, de la Departamentul de Autovehicule la Transferuri Electronice de Beneficiu (EBT). Multe industrii au pus în aplicare puterea de carduri inteligente în produsele lor, cum ar fi telefoanele mobile GSM digitale, precum și decodoarele TV-satelit.

De ce carduri inteligente

Cardurile inteligente îmbunătățesc confortul și securitatea oricărei tranzacții. Acestea asigură stocarea sigură a identității utilizatorului și contului. Sistemele cu carduri inteligente s-au dovedit a fi mai fiabile decât alte carduri citite de mașini, cum ar fi banda magnetică și codul de bare, multe studii demonstrând o viață de citire a cardului și îmbunătățiri ale vieții cititorului, ceea ce demonstrează costuri mult mai mici pentru întreținerea sistemului. Cardurile inteligente oferă, de asemenea, componente vitale ale securității sistemului pentru schimbul de date în aproape orice tip de rețea. Ele protejează împotriva unei game întregi de amenințări de securitate, de la stocarea fără griji a parolelor utilizatorilor la hack-uri sofisticate de sistem. Costurile pentru gestionarea resetărilor parolei pentru o organizație sau o întreprindere sunt foarte mari, făcând astfel cardurile inteligente o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor în aceste medii. Cardurile multifuncționale pot fi, de asemenea, utilizate pentru a gestiona accesul la sistemul de rețea și pentru a stoca valoarea și alte date. La nivel mondial, utilizatorii utilizează acum carduri inteligente pentru o gamă largă de sarcini zilnice, printre care:

Cartelele SIM și telecomunicațiile

Aplicația cea mai proeminentă a tehnologiei smart card este în modulele de identitate ale abonaților (SIM), necesare pentru toate sistemele de telefonie din cadrul sistemului Global GSM pentru comunicații mobile (GSM). Fiecare telefon utilizează identificatorul unic, stocat în SIM, pentru a gestiona drepturile și privilegiile fiecărui abonat în diferite rețele. Acest caz de utilizare reprezintă mai mult de jumătate din toate cardurile inteligente consumate în fiecare an. Modulele universale de identificare a abonatului (USIM) sunt, de asemenea, utilizate pentru a reduce decalajul de identitate ca tranziție a telefoanelor între operatorii GSM, UTMS și 3G.

Loialitate și valoare stocată

O altă utilizare a cardurilor inteligente este valoarea stocată, în special programele de fidelizare, care urmăresc și oferă stimulente pentru repetarea clienților. Valoarea stocată este mai convenabilă și mai sigură decât numerarul. Pentru emitenți, flota este realizată pe soldurile necheltuite și reziduurile pe solduri care nu sunt niciodată utilizate.

Pentru comercianții cu amănuntul cu mai multe lanțuri care administrează programe de fidelizare în multe companii și sisteme POS, cardurile inteligente pot localiza și monitoriza în mod centralizat toate datele. Aplicațiile sunt numeroase, cum ar fi transportul, parcarea, spălătoria, jocurile, comerțul cu amănuntul și divertismentul.

Asigurarea conținutului digital și a bunurilor fizice

Pe lângă securitatea informațiilor, cardurile inteligente pot asigura o mai mare securitate a serviciilor și a echipamentelor prin restricționarea accesului numai la utilizatorii autorizați.

Informațiile și divertismentul sunt livrate prin satelit sau prin cablu la playerul DVR de acasă sau la cablul de cablu sau pe PC-ul cu cablu. Livrarea la domiciliu a serviciului este criptată și decriptată prin intermediul cardului inteligent pe accesul abonatului. Sistemele digitale de difuzare video au adoptat deja cartelele inteligente ca chei electronice pentru protecție.

Cardurile inteligente pot acționa, de asemenea, ca chei pentru setările mașinilor pentru echipamente de laborator sensibile și dispozitive de dozare pentru medicamente, unelte, carduri de bibliotecă, echipament pentru cluburi de sănătate etc. În anumite medii, cartelele inteligente activate - cardurile SD și microSD protejează conținutul digital în timp ce acesta este livrat la seturile / telefoanele mobile.

E-Commerce

Cardurile inteligente facilitează consumatorii să stocheze în siguranță informații și bani pentru achiziționare. Avantajele pe care le oferă consumatorilor sunt:

Cardul poate purta informații personale privind contul, creditul și cumpărarea preferințelor care pot fi accesate cu un click de mouse în loc să completeze formularele.

Cardurile pot gestiona și controla cheltuielile cu limite și rapoarte automate.

Programele de loialitate pe internet pot fi implementate pe mai mulți furnizori cu sisteme POS disparate, iar cardul acționează ca un depozit central sigur pentru puncte sau recompense.

Plăți minime - costuri nominale plătite fără comisioane de tranzacționare asociate cardurilor de credit sau pentru sume prea mici pentru numerar, cum ar fi taxele de reprint.

Emise de carduri inteligente emise de bancă

În întreaga lume, cooperativele controlate de bancă (Visa, MasterCard, Discover și American Express) au lansat milioane de cartele inteligente în conformitate cu standardul EMV (Europay, MasterCard, VISA). Adesea denumite cartele cu chip și PIN; acestea sunt tipurile de facto de emitere bancară în majoritatea țărilor, cu excepția Statelor Unite În timp ce Canada și-a început recent transferul de reglementare către cardurile EMV, SUA va fi singura insulă din America de Nord care nu a făcut încă adoptarea, fiind condus de tipurile de fraudă crescute, atât cu carduri de credit, cât și cu carduri de debit. Cardurile inteligente s-au dovedit a asigura tranzacții cu regularitate, atât de mult încât standardul EMV a devenit o normă.

Pe măsură ce băncile intră în concurență pe piețele nou deschise, cum ar fi brokerii de investiții, acestea asigură securizarea tranzacțiilor prin carduri inteligente. Asta înseamnă:

Cardurile inteligente sporesc încrederea prin îmbunătățirea securității. Două factori de autentificare asigură protecția datelor și a valorii pe internet. Sunt eliminate amenințările, cum ar fi "Omul în mijloc" și "Troieni" care repetă un nume de utilizator și o parolă

Acest lucru este îmbunătățirea serviciului clienți. Clienții pot utiliza carduri inteligente securizate pentru transferuri electronice rapide, 24 de ore pe internet

Costurile sunt reduse: tranzacțiile care, în mod obișnuit, ar necesita un timp al angajatului băncii și o documentație, pot fi gestionate electronic de către client cu o cartelă inteligentă

Informatică medicală

Explozia datelor de îngrijire a sănătății introduce noi provocări în menținerea eficienței îngrijirii pacienților și a măsurilor de protecție a vieții private. Cardurile inteligente abordează ambele provocări cu stocarea sigură, mobilă și distribuirea informațiilor despre pacient, de la datele de urgență la cele de beneficii. Multe țări socializate au adoptat deja cardurile inteligente ca acreditare pentru rețelele lor de sănătate și ca mijloc de a purta o înregistrare electronică de sănătate (EHR) imediat recuperabilă. Beneficiile cardurilor inteligente în domeniul asistenței medicale includ:

Identificarea rapidă și precisă a pacienților; un tratament îmbunătățit

Reducerea fraudei prin autentificarea vizitelor furnizor / pacient și eligibilitatea pentru asigurare

O modalitate convenabilă de a transporta date între sisteme sau pe site-uri fără sisteme

Reducerea costurilor de întreținere a înregistrărilor

Controlul dispozitivelor medicale integrate

De ani de zile, controlorii încorporați au fost în multe tipuri de mașini, care guvernează calitatea și precizia funcției lor. În domeniul asistenței medicale, cartelele inteligente încorporate asigură cea mai bună și cea mai sigură livrare de îngrijire în dispozitive precum aparatele de dializă, analizoarele de sânge și echipamentele de chirurgie cu laser pentru ochi.

Întreprinderea și securitatea rețelelor

Microsoft Windows, Sun Microsystems (o filială a Oracle Corporation) și toate noile versiuni de Linux au cârlige de software încorporate pentru a implementa carduri inteligente ca înlocuitor pentru numele de utilizator și parolele. Microsoft a construit o platformă completă de credite în jurul Scrard DLL și Crypto Service Provider (CSP). Întrucât întreprinderile realizează că securitatea îmbunătățită a infrastructurii publice cheie (PKI) este ceea ce este necesar pentru angajații angajați pe scară largă, eticheta cu cartelă inteligentă este noul standard. Intraneturile business-to-business și rețelele virtuale private (VPN) sunt îmbunătățite prin utilizarea de carduri inteligente. Utilizatorii pot fi autentificați și autorizați să aibă acces la informații specifice bazate pe privilegii presetate. Aplicațiile suplimentare variază de la un e-mail securizat la un comerț electronic.

Acces fizic

Întreprinderile și universitățile de toate tipurile au nevoie de cărți de identitate simple pentru toți angajații și studenții. De asemenea, majoritatea acestor persoane beneficiază de acces la anumite date, echipamente și departamente în funcție de statutul lor. Cardurile inteligente multifuncționale, bazate pe microprocesoare, încorporează identitatea cu privilegii de acces și pot de asemenea să stocheze valoare pentru utilizare în diverse locații, cum ar fi cantinele și magazinele. Multe hoteluri au adoptat, de asemenea, cititoare de carduri ISO 7816 pentru a asigura camere și facilități numai pentru personal.

Toate guvernul american și multe corporații au încorporat acum un cititor fără contacte ca un punct de acces la facilitățile lor. Unele companii au încorporat și o componentă biometrică în acest certificat. Sistemele mai vechi implementează un sistem simplu de card de proximitate ca portar. Dar, deoarece cerințele de securitate au devenit mai puternice și costul sistemelor standard ISO 14443 a devenit mai mic, lumea adoptă rapid acest nou standard. Această schimbare de piață este determinată parțial de adoptarea de către guvernul SUA a standardului de verificare a identității personale (PIV) mandatat. Există un ecosistem bogat de furnizori și integratori pentru acest standard.

Dacă trebuie să găsiți informații despre dispozitivul cititor de carduri inteligente , contactați-ne, vă rog!