Cardurile inteligente au numeroase aplicații

Acreditările cardurilor inteligente depășesc o simplă atingere.

Un campus colegiu este un exemplu perfect pentru a ilustra cât de multă inteligență depășește cu mult caracterele de identificare tradiționale. Pe lângă informațiile individuale despre profil, ele pot oferi studenților acces securizat la totul, de la săli de reședință, facilități de recreere și rețele de calculatoare până la metode de plată sigure în restaurante și automate.

De exemplu, în spațiile de spălătorie din dormitoarele colegiilor, cartelele inteligente sau telefoanele inteligente pot fi utilizate pentru a automatiza șaibele și uscătoarele, eliminând necesitatea unei cutii de bani, sporind confortul și reducând amenințarea cu furtul. Unele opțiuni de creditare permit chiar persoanelor fizice să-și folosească cardurile pentru a accesa informații academice și documente personale.

Să rezumăm și să enumerăm diferitele aplicații pe care administratorul de securitate din campusul inteligent le poate lua în considerare pentru implementarea inteligentă a creditelor:

Administrarea acreditărilor fizice

Administrarea gestiunii vizitatorilor

Provizioane sau privilegii de acces atribuite

Deprezentările sau privilegiile de acces revocate

Separarea atribuțiilor

Administrarea permisului de parcare

Administrarea trecerii proprietatii

Raportarea și auditarea conformității / guvernării

Rezolvarea problemelor și întreținerea sistemului

Alarma și corelarea alarmei

Comunicare și notificare de urgență

Aplicații de analiză video (numărarea persoanelor, urmărirea comportamentului etc.)

Identificare

Timp și participare

Acces logic

Verificarea verificării consumabilelor

Achiziționați privilegii în diverse locații, inclusiv în cantină

Imprimarea documentelor

Stocare șablon biometric

Să nu uităm, de asemenea, sistemul de management al clădirii. Dacă sistemul de control al accesului observă că cineva se află într-o anumită parte a clădirii, aerul condiționat și iluminatul pot fi activate. Odată ce persoana respectivă pleacă, sistemul de control al accesului sau sistemul video ar putea să spună automat administratorului clădirii să dezactiveze aceste sisteme. Acest lucru poate economisi bani și resurse, o soluție verde potențială care ar putea fi utilă în îndeplinirea cerințelor de construcție inteligente.