Mașină de vînzător (TVM)

Biletul , cunoscut și sub numele de Mașină de Vânzare de Bilete (TVM) , este un automat care produce bilete . De exemplu, mașinile de bilete eliberează bilete de tren la gări , bilete de tranzit la stațiile de metrou și bilete de tramvai la unele stații de tramvai și în unele tramvaie. Tranzacția tipică constă într-un utilizator care utilizează interfața afișajului pentru a selecta tipul și cantitatea de bilete și apoi alege o metodă de plată fie de numerar , fie de carte de credit / debit, fie de carte inteligentă . Biletul sau biletele sunt tipărite și distribuite utilizatorului.

Pentru a încuraja utilizarea mașinilor de bilete și pentru a reduce nevoia de vânzători, prețurile mașinilor pot fi, în unele cazuri, mai mici decât cele de la un contor de bilete.

În multe țări în care trenurile și biletele de transport urban funcționează în mare măsură pe sistemul de onoare (cu executarea de către inspectori sau dirijori), există și mașini în stații (sau în vehicule) doar pentru validarea biletelor. Aceasta este situația în care cineva cumpără un bilet în avans și decide să îl folosească mai târziu. De obicei, biletul este marcat cu timp pentru a determina perioada sa de valabilitate. O problemă obișnuită este uitarea validării și apoi amendarea ca și cum nu ai avea nici un bilet.

Mașinile de bilete care nu funcționează sau acceptă doar "schimbări exacte" duc la pierderi pentru furnizorii de transport. Aparatele de bilete de la tramvaiele din Melbourne , de exemplu, nu se schimbă adesea atunci când pasagerii folosesc o monedă mai mare de 2 și 50 de centimetri, epuizând mașina de bilete cu monedele mai mici (10c, 20c). Pasagerii nu trebuie să cumpere bilete la tramvaie atunci când mașinile de bilete nu se schimbă.

Astfel de mașini nu sunt în general utilizate în Statele Unite. Aproape toate rețelele americane de tranzit de masă care funcționează în sistemul de onoare se așteaptă ca utilizatorii să cumpere bilete imediat înainte de utilizare; piloții obișnuiți pot evita ca inconvenientele prin perioada de cumpărare să treacă în avans (adesea de la aceleași mașini care vând bilete zilnice sau unice). Recent, cu toate acestea, o mână de sisteme feroviare regionale precum Metrolink au adoptat utilizarea mașinilor de validare pentru cel puțin unele tipuri de bilete.

Mașinile de bilete sunt adesea folosite în parcarea auto, precum și pe cele care eliberează bilete gratuite - de exemplu, cele pentru așteptarea virtuală .