VISA lansează o plată fără contact în Maroc

Visa a anunțat că deținătorii cardurilor marocane vor putea să se bucure acum de plăți fără contact .

Titularii unei cărți Visa fără contact vor putea acum să plătească pentru achizițiile lor prin simpla atingere a cărții Visa fără contact sau a dispozitivului cu plată pe terminalele de plată, instalate în prezent la diferite puncte de vânzare.

Sistemul de plăți fără contact reduce procesul de plată la doar o jumătate de secundă, spune VISA într-o declarație. Compania a explicat că, pentru a valida o plată, ar fi suficient să aduci cardul Visa mai aproape de patru centimetri la un terminal de plată.

Noua tehnologie este protejată de mai multe niveluri de securitate și elimină orice risc de tranzacții neautorizate, subliniază aceeași sursă.

"Tehnologia fără contact este din ce în ce mai răspândită în întreaga lume și, ca lider în domeniul plăților electronice, ne străduim să oferim cele mai recente tehnologii de plată digitală", a declarat Sami Romdhane, directorul general al Visa International Maroc.

Sistemul Tap & Pay de la Visa oferă beneficii uriașe atât comercianților, cât și clienților, permițând mai multe tranzacții pe perioade mult mai scurte de timp. "De asemenea, oferă consumatorilor o experiență de plată sigură și transparentă", a adăugat Romdhane.

"Centrul marocan de interbancare (CMI) sprijină pe deplin adoptarea plăților fără contact în Maroc. Avem deja peste 13.000 de terminale echipate cu acest sistem, inclusiv mall-uri, toate magazinele BIM și majoritatea comercianților afiliați ai CMI care vând obiecte sau servicii mici ", a declarat Mikael Naciri, directorul general al CMI.

"Planul este ca pana la sfarsitul anului 2018, dorim ca sistemul sa ajunga la 20.000 terminale", a continuat el.