Care sunt cele mai frecvente utilizări pentru cititorii de carduri inteligente?

Cititoarele de carduri inteligente sunt disponibile fie în contact, fie în contact sau într-o combinație de modele de contact și fără contacte.

Contactați cititorii de carduri inteligente care necesită introducerea manuală a cardului în cititor de către utilizator. Această aplicație este utilizată cel mai frecvent pentru aplicații care necesită mai multă siguranță, cum ar fi ID-urile guvernamentale, tranzacțiile de comerț electronic, ID-urile campusului, securitatea rețelei, vending, planurile de masă, loialitatea, banii electronici și cardurile de sănătate.

Cititoarele fără cartele inteligente funcționează cu o frecvență radio care comunică atunci când cardul se apropie de cititor. Cardul nu trebuie pus fizic pe sau în cititorul real. Cititoarele de cartele fără contact oferă o mai bună comoditate și viteză de a nu trebui să introduceți cardul într-un cititor. Cele mai frecvente aplicații pentru cititoarele de cartele fără contact includ accesul la uși și facilități, pașapoartele electronice, parcarea, vending și tarifele de taxare.