Ce este un cititor de carduri

Un cititor de carduri este un dispozitiv de introducere a datelor care citește date de pe un mediu de stocare în formă de carte. Cititoarele de carduri pot fi împărțite în cititori de cartele IC și cititori de la distanță, în funcție de diferite tipuri de carduri. Cartelă IC de contact urmează interfața standard ISO7816, în timp ce cartela IC fără contacte urmează interfața standard ISO14443. Și cititorii de la distanță urmează interfața standard ETC GB20851.

card reader

Interfețele cartelei de memorie nu sunt uniforme. Principalele tipuri de cartele de memorie includ cardul CF, cardul SD, cardul MiniSD, cardul SM,

Cititorul de carduri este un dispozitiv hardware care vă permite să citiți și să transferați date de pe diverse dispozitive portabile de stocare a memoriei. Acesta poate fi un dispozitiv autonom care se conectează la un computer prin USB sau poate fi integrat într-un computer sau un dispozitiv multifuncțional. Versiunile comerciale ale cititorului de carduri pot citi carduri inteligente de securitate. Majoritatea cititorilor de carduri acceptă mai multe formate de carduri de memorie, inclusiv Compact Flash și Secure Digital. În plus, majoritatea imprimantelor / scanerelor / copiatoarelor multifuncționale au acum cititori de carduri încorporați, astfel puteți beneficia de avantajele imprimantelor de a imprima fotografii.

Unii cititori de carduri pot accesa doar un fel de card de memorie, în timp ce unele carduri de memorie au integrat funcționalitatea cititoarelor de carduri. Prin urmare, atâta timp cât introduceți acest tip de card de memorie în portul USB, computerul poate accesa direct datele sale.