Ce este un card inteligent

O cartelă inteligentă este o cartelă plastic flexibilă, realizată, de obicei, din PVC, care conține unul sau mai multe circuite integrate integrate. Circuitul integrat de pe o cartelă inteligentă este adesea denumit ICC, Smart Card Chip, Smart Chip Modules sau Secure Microcontroller (Secure MCU), în timp ce cardurile inteligente sunt adesea denumite și cartele inteligente, carduri IC, carduri IC, carduri ICC sau CPU.

Caracteristica fizică a unei cartele inteligente este specificată de ISO / IEC 7816-1 (Carduri de identificare - Cartele cu circuite integrate - Partea 1: Cartele cu contacte - Caracteristici fizice), în timp ce locațiile și dimensiunile contactelor sunt specificate de ISO / IEC 7816-2 (Carduri de identificare - Carduri cu circuite integrate. Partea 2: Cartele cu contacte - Dimensiuni și localizarea contactelor).

Contactul cu cartele inteligente nu conține în mod normal nicio baterie, iar energia necesară pentru funcționare este furnizată de cititorul de carduri inteligente, care acționează ca mijloc de comunicare între smart card și gazdă (de exemplu, smartphone, calculator, POS). Contactați interfața cititoarelor de cartele inteligente cu cardurile inteligente, cu ajutorul a maximum opt coduri PIN de contact, în timp ce cititoarele de cartele inteligente fără contact nu necesită un contact fizic cu cardul. Plăcuțele de contact de pe card sunt placate cu aur și două dintre acestea (RFU) nu sunt utilizate în mod normal.

În timp ce poziția, dimensiunile minime și cele maxime și locația plăcii de contact sunt standardizate, structura plăcuței de contact poate fi proiectată în mod liber de către producătorul de cipuri sau de către vânzătorii de carduri.

Plăcuțele de contact sunt conectate la cip prin intermediul unor fire de legătură extrem de subțiri care sunt îngropate în rășina de încapsulare.

Vizualizarea secțiunii transversale a structurii și a ambalajului unui cip de cartelă inteligentă

Cardurile inteligente pot fi clasificate în funcție de tipul de cip implantat în card și de modul în care cardul schimbă datele cu cititorul de carduri. Ilustrația de mai jos clarifică clasificarea:

Carduri MCU / carduri de microprocesor

Cardurile microprocesorului încorporează un micromodul care conține unul sau mai multe circuite integrate de siliciu cu memorie și microprocesor. Cardurile microprocesorului au capacități de procesare a datelor și sunt echivalente conceptual cu un computer cu propriul lor sistem de operare denumit Sistemul de operare pentru carduri (COS), un sistem de fișiere și aplicații. Aplicații multiple pot fi încărcate pe un card MCU.

Carduri de memorie

Cipul unui card de memorie ține și stochează datele în memorie EEPROM sau Flash, dar nu există nici un procesor și, prin urmare, nu există capacități de procesare. Cardurile de memorie sunt o alternativă sigură și populară la cardurile cu bandă magnetică.

Afișați carduri

Cardurile de afișare sunt carduri inteligente care, pe lângă cipul standard, încorporează cel puțin o baterie, un cip suplimentar și un afișaj LCD care este utilizat pentru a afișa chei secrete sau parole unice.

Cartele inteligente fără contact

O cartelă inteligentă fără contact încorporează circuite integrate și cel puțin o antenă care comunică cu terminalul prin unde radio.

Carduri Hybrid

Un card hibrid este un tip de smartcard care încorporează două chips-uri, unul care comunică prin interfața de contact și un al doilea care este utilizat pentru a comunica prin interfața fără contact. Cardurile Hybrid sunt uneori numite Cartele Twin. Deși încă pe piață, utilizarea lor se află într-un declin constant.

Carduri inteligente cu interfață duală

O cartelă inteligentă cu interfață duală, cunoscută și sub denumirea de Combi Card, este un tip de smartcard care încorporează un singur chip capabil să gestioneze atât contactul, cât și interfața fără contact.

Vedere explodată a unei cartele inteligente cu interfață duală.

Carduri cu mai multe componente

Cardurile multi-componente sunt carduri inteligente care, pe lângă cipul standard, încorporează unul sau mai multe componente electronice, de exemplu baterie, afișaj LCD, senzor de amprentă digitală.