Ce este o etichetă RFID?

Identificarea prin identificarea prin radiofrecvență (RFID) se utilizează într-o gamă largă de aplicații, cum ar fi: identificarea animalelor, urmărirea mărfurilor prin intermediul lanțului de aprovizionare, urmărirea activelor, cum ar fi sticlele de gaz și butoaiele de bere și controlul accesului la clădiri. Etichetele RFID includ un cip care stochează de obicei un număr static (o identitate) și o antenă care permite cipului să transmită numărul stocat unui cititor. Unele etichete RFID conțin memorie de citire / scriere pentru stocarea datelor dinamice. Când eticheta intră în raza cititorului RF adecvat, eticheta este alimentată de câmpul RF al cititorului și transmite ID-ul său cititorului.

Etichetele RFID sunt simple, ieftine și sunt de obicei disponibile, deși acest lucru nu este întotdeauna cazul, cum ar fi etichetele de rufe reutilizabile. Nu există prea puțină siguranță pe eticheta RFID sau în timpul comunicării cu cititorul. Orice cititor care utilizează frecvența RF adecvată (frecvență joasă: 125/134 KHz, frecvență înaltă: 13,56 MHz și frecvență ultra-ridicată: 900 MHz) și protocolul pot obține eticheta RFID pentru a comunica conținutul său. (Observați că acest lucru nu este valabil pentru cheile de la mașină care conțin o etichetă RFID sigură). Etichetele pasive RFID (adică cele care nu conțin o baterie) pot fi citite de la distanțe de la centimetri până la multe metri (în metri) frecvența și intensitatea câmpului RF utilizat cu eticheta specială. Etichetele RFID au caracteristici comune, printre care:

Proiecte cu cost redus și producție de volum mare pentru a minimiza investițiile necesare implementării.

Securitate minimă în multe aplicații, cu etichete care pot fi citite de orice cititor compatibil. Unele aplicații cum ar fi cheile de la mașină au caracteristici de securitate, în special prevederi pentru autentificarea etichetei RFID înainte de a permite aprinderii să pornească mașina.

Depozitare minimă de date comparabilă cu codul de bare, de obicei un format fix scris o dată când eticheta este fabricată, deși există etichete de citire / scriere.

Gama de citire optimizată pentru a crește viteza și utilitatea.

Cititor de carduri RFID